Openbaar vervoer vanaf vliegveld Kopenhagen

De luchthaven van Kopenhagen is goed verbonden met de stad. Als je van het vliegveld naar het centrum van Kopenhagen wilt dan kun je zowel met de metro als met de trein. Met de metro reis je het makkelijkst naar de stad Kopenhagen, met de trein kun je ook naar het centraal station van Kopenhagen maar ook naar Zweden en verder. De prijzen van het openbaar vervoer (metro en trein en bus) vanaf vliegveld Kopenhagen zijn gelijk!

Metro vanaf vliegveld Kopenhagen

Voor de metro heb je lijn M2 (geel) nodig, het is de enige metrolijn die verbonden is met vliegveld Kopenhagen. De volautomatische metro rijdt ongeveer iedere 5 minuten, ’s nachts ongeveer iedere 15 minuten. Je vindt het metrostation als je de bordjes Metro volgt, in terminal 3. De reistijd naar de stad is iets langer dan 10 minuten, afhankelijk van het station dat je moet hebben. Kongens Nytorv ligt het dichtstbij Nyhavn wat over het algemeen wordt gezien als het centrum van Kopenhagen en duurt 13 minuten (8 haltes). 

Trein vanaf airport gaat langs centraal station

Wil je naar het centraal station, København H oftewel København Hovedbanegård? Dan kun je misschien beter gebruik maken van de trein, oftewel de regional-tog. De metro gaat hier niet direct langs! De reistijd is ongeveer hetzelfde, namelijk zo’n 15 minuten. Vanaf het centraal station van Kopenhagen, København H, kun je eenvoudig naar andere Deense steden zoals Helsingør, Holbæk, Hillerød, Odense, Kolding en Esbjerg. 

Je kunt ook direct met de trein naar Malmö; dit duurt zo’n 40 minuten en kost omgerekend 15 euro. 

Bus

Je kunt er ook voor kiezen om Kopenhagen Airport met de bus te bereiken. Toch adviseren wij altijd de trein of de metro omdat dit de snelste oplossing is. Staakt de metro en/of trein of is er iets anders aan de hand dan kun je altijd bus 5C nemen. Deze bus rijdt helemaal richting eindstation Herlev Hospital Sløjfen (Hyldemorsvej), in ongeveer 35 minuten. De bus vind je buiten terminal 3, volg eenvoudig de bordjes met bus.

Er zijn ook andere busbedrijven op het vliegveld. Bijvoorbeeld Abildskou bus 888. Deze bus rijdt naar het noordelijk deel van Jutland. De busstop is buiten terminal 2. Greyhound-bus 999 rijdt tussen Malmø in Zweden naar de stad Kopenhagen en stopt onderweg bij terminal 2. Ook rijdt deze bus langs het centraal station van Kopenhagen. Kijk voor de gratis bus naar de car rental bij auto huren.

Prijs metro, trein en bus

Een kaartje voor de metro en voor de trein van vliegveld Kopenhagen kun je kopen bij de automaten op het metrostation van Kopenhagen Airport. Je hebt 3 zones nodig, dit kost 30 Deense kronen oftewel zo’n €4. De prijs is dus gelijk voor zowel de metro, trein als bus! Let wel op: vanaf het moment van aanschaf kun je het ticket slechts 90 minuten gebruiken. De metro gaat gelukkig zeer frequent, iedere 5 minuten tot maximaal iedere 15 tot 20 minuten in de nacht.

Per volwassenen kun je 2 kinderen gratis meenemen.

Taxi vanaf Kopenhagen Airport

Mocht op de een of andere manier het openbaar vervoer vanaf vliegveld Kopenhagen niet goed werken, dan kun je altijd nog een taxi nemen. Ontdek meer over de taxi’s op Kopenhagen Airport.