Vanuit Nederland naar vliegveld Kopenhagen

Vanuit Nederland zijn er verschillende vliegtuigmaatschappijen die vanaf Amsterdam, Eindhoven, Weeze en Brussel naar Kopenhagen Airport vliegen. Welke airlines vliegen er vanaf waar naar Kopenhagen? Op deze pagina proberen we hier een overzicht te creëren.

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Kopenhagen

Dat zijn KLM, SAS, Norwegian en EasyJet. 4 vliegtuigmaatschappijen dus. Beide vliegvelden staan niet voor niets in elkaars lijst met populairste bestemmingen. Zowel Schiphol als Kopenhagen zijn hubs waardoor een zeer goede connectie tussen deze twee steden alleen maar logisch is. KLM vliegt 6 tot 7x per dag, SAS 2 tot 5x per dag. Deze twee luchtvaartgroepen nemen het leeuwendeel van de vluchten vanuit Nederland naar Kopenhagen voor hun rekening. Maar ook EasyJet vliegt 1 tot 2x per dag heen en weer. Ten slotte voert Norwegian de route ongeveer 5x per week uit. Niet dagelijks en daarmee dus een stuk minder vaak.

Vanaf Eindhoven Airport naar Kopenhagen

Enkel Transavia vliegt vanaf Eindhoven naar Kopenhagen. En dat slechts 2x per week, op maandag en op zaterdag. Deze route is dus niet een drukke route en vooral bedoeld voor vakantiegangers in het zuiden van Nederland.

Vanaf Weeze Airport naar Kopenhagen

Vanaf Weeze Airport naar Kopenhagen vliegt de Ierse prijsvechter Ryanair. En dat doen ze 3x per week, op maandag, dinsdag en zondag.

Vanaf Brussels Airport naar Kopenhagen

Brussels Airlines en SAS vliegen beiden 2 tot 3x per dag van Brussels Airport naar Kopenhagen. Dat betekent dat er dagelijks ongeveer 5 retourvluchten zijn. Dat maakt Brussel dan ook een grote bestemming vanaf Kopenhagen, vooral fijn voor Belgen maar ook voor Nederlanders in het zuiden van Nederland!

Welke terminals gebruiken de maatschappijen op vliegveld Kopenhagen?

Omdat er 2 terminals zijn is het misschien fijn om vooraf te weten welke terminal wordt gebruikt door jouw vliegtuigmaatschappij. Terminal 2 worden gebruikt door Brussels Airlines, KLM en Norwegian. Terminal 3 wordt gebruikt door onder andere SAS. Er is een aparte pier voor lowcost maatschappijen met de naam CPH GO. Verwacht wel wat langer te lopen, zo’n 15 tot 20 minuten vanaf het security checkpoint tussen terminal 2 en 3 in. Maatschappijen zoals Easyjet, Ryanair en Transavia maken vaak gebruik van de pier CPH Go (F1 t/m F10). Dit is voor maatschappijen goedkoper omdat er minder lang gebruik wordt gemaakt van de pier. Een vliegtuig staat daar namelijk gemiddeld slechts 30 minuten aan de grond.